Damn wat doet dit me goed!

Damn wat doet dit me goed!

Wakker worden door de zonnestralen die al langs de rolgordijntjes in de slaapkamer naar binnen glippen, dit maakt mij serieus gelukkig. Ik heb niet persé moeite met de morgenstond, opstaan voor dag en dauw of de zogeheten donkere dagen. Maar damn wat doet dit me goed!

Het thuiswerken zorgt er voor dat de wekker, die normaal tussen 5:15 en 7:00 rinkelt, niet wordt gezet. Met nul tijdsdruk om gewassen en gestreken op locatie te verschijnen, dartel ik iedere ochtend de trap af. Maar deze ochtend is toch net iets anders. In mijn vorige blog vertelde ik jullie al vluchtig over mijn inner shiner en misschien komt het wel door de aandacht die ik haar onlangs dus al gaf, of wellicht doet de zon ook haar goed, maar madam is wakker!

Dus de kast wordt overhoopgehaald! En de inspiratie die ik de afgelopen dagen heb opgedaan wordt dubbel en dwars ingezet. Want social distancing zorgt voor een close connection met mijn social media, hello pinterest! (helemaal champagne wit, een beetje baggy sjiek is de uitkomst.) Damn wat doet ook dit me goed! En dan heb ik het nog niet eens over de complimentjes die alleen al tijdens de mini wandeling naar de supermarkt krijg.

In de categorie; zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar, is dit toch goud! Want het gaat dus niet alleen om handjes wassen, medische zorg en anderhalve meters. Voor mij is de connectie met jezelf en met elkaar net zo belangrijk. Ook of misschien wel juist tijdens deze (intelligente) lock down.

Mijn outfit is een stukje van mijn identiteit, mezelf aankleden is voor mij dan ook onderdeel van goed voor mezelf zorgen. En dit geldt echt niet alleen voor mij!

Mijn opa zei vroeger vaak: Als je jezelf niet aan kunt kleden in de ochtend (en je bed op kunt maken, voegde hij hier graag aan toe), wat moet er dan de rest van de dag uit je vingers komen. En daar heeft hij wel een punt. Het geeft je naast focus en structuur ook energie en zelfvertrouwen.
Of het nu voor de mini wandeling naar de supermarkt is, mijn “romantische” privé diner à la casa, voor een dakterras concert (wat een top initiatief was dat) of voor een instagram challenge, Ik blijf me leuk aankleden en vooral ook anderen hierom prijzen. Een complimentje geven kan immers prima van een afstand.

Het lijkt zo simpel, maar damn wat doet het een mens goed!

 

Geschreven door: Meike Fleskens voor Spinning Closet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *