Fashionunited – Kledingverhuurbedrijf Spinning Closet maakt Nederlandse retailmarkt klaar voor nieuwe manier van winkelen

Spinning Closet is net als zijn Amerikaanse zusje Rent the Runway een modebedrijf dat zich specialiseert in de verhuur van luxe modemerken van onbekend tot bekend. En net als de Nederlandse kledingbibliotheek Lena doen zij dit vanuit de visie dat de (mode)wereld is gebaat bij een nieuwe vorm van consumeren: gebruiken in plaats van bezitten. Daarnaast maakt Spinning Closet de markt ook iets democratischer doordat exclusieve kledingstukken, die men anders niet direct zou kopen, nu binnen handbereik zijn. Voor de shopverslaafden is het ook een oplossing: zij kunnen naar hartenlust combineren en afnemen, terwijl tegelijkertijd hun ecologische footprint afneemt.

Spinning Closet specialiseert zich in kledingverhuur van luxe labels zoals Stella McCartney, Zimmermann, Roland Mouret, Yves Saint Laurent en Alexander McQueen

Kortom: mensen bewuster laten consumeren zonder in stijl in te boeten, is de grote drijfveer van Spinning Closet. Voor een gemiddelde prijs van 100 euro (afhankelijk van de retailprijs van het geleende) leent de Spinning Closet-klant vier tot acht dagen kleding van designers zoals Stella McCartney, Zimmermann, Roland Mouret, Yves Saint Laurent en Alexander McQueen. Momenteel kunnen klanten langs voor een pasafspraak bij de eigenaren op kantoor in Amsterdam. Zodra de website live is (de eigenaren vermoeden binnen een maand) zullen de kledingstukken direct gehuurd kunnen worden via de website.

In de Spinning Closet filter je, na livegang, de kledingstijl, kleur en maat. Wanneer de klant de gekozen kleding voor 12.00 uur besteld, heeft hij/zij de kleding de volgende dag al in huis. Reserveren voor een gelegenheid is ook mogelijk. Dit kan al maanden voorafgaand aan een evenement. Spinning Closet biedt tevens de mogelijkheid stijladvies te krijgen van stylisten. Wanneer de verhuur afloopt, kan de kleding voor 15.00 uur bij een PostNL afleverpunt afgegeven worden. Deze verzendkosten inclusief stomerijkosten zijn voor rekening van Spinning Closet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *