Sprout – Spinning Closet maakt chique jurk bereikbaar (door ‘m te verhuren)

Chique kleding koop je niet, die huur je, is de insteek van startup van de week Spinning Closet. Oprichters Ceyla Ruypers en Lilia Planjyan zegden begin dit jaar hun baan op ‘om flink te gaan knallen’.

Wat is Spinning Closet?

‘Circulaire kledingkast’ Spinning Closet verhuurt designerkleding voor vrouwen die er goed uit willen zien voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, gala’s en zakelijke bijeenkomsten. Het model van de startup is vergelijkbaar met Rent the Runway, de unicorn van oprichter Jennifer Hyman die in de Verenigde Staten al een tijdje flink aan de weg timmert.

Door kleding te huren bespaar je tijd, kastruimte en het milieu, zegt medeoprichter van Spinning Closet Ceyla Ruypers. “Spinning Closet is gebouwd rond drie E’s: empowering, het zet de vrouw in haar kracht door haar een variatie van items aan te bieden voor elke gelegenheid. Het is exclusief, met items die je in de Nederlandse winkelstraat niet vindt. Het is effortless, omdat het veel gemakken biedt zoals het besparen van tijd en denkruimte.’

Om de drempel voor het relatief nieuwe fenomeen van kleding huren te verlagen, heeft Spinning Closet (in Amsterdam) ook een fysieke locatie, waar vrouwen een pasafspraak kunnen boeken en geholpen worden door stylisten.

Zie originele artikel op Sprout: https://www.sprout.nl/artikel/startup-van-de-week/spinning-closet-maakt-chique-jurk-bereikbaar-door-m-te-verhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *