Veelgestelde vragen

BASICS OM MEE TE BEGINNEN

Hoe lang is een huurperiode?

Je kunt huren voor een periode van 4 of van 8 dagen. We raden je aan om je bestelling minimaal 2 dagen voorafgaand aan je evenement te plaatsen, zodat je voldoende tijd overhoudt om de perfecte look te creëren.

Is er een wachtlijst?

Wij werken niet met wachtlijsten. We adviseren daarom om regelmatig in de gaten te houden of de jurk die je graag wilt huren weer beschikbaar is.

Kan ik van tevoren een jurk reserveren?

Je kunt je jurk tot 3 maanden van tevoren reserveren. Zo weet je zeker dat de jurk er is als je ‘m nodig hebt. We raden je sowieso aan om de jurk minimaal 1 – 2 dagen voor je evenement te reserveren. Dit om last minute paniek te voorkomen en ervoor te zorgen dat alles picobello in orde is. Zodra je gevraagde leveringsdatum is bevestigd, sturen wij je een bevestigingsmail.

Wat als ik per ongeluk een vlek maak of de jurk beschadig?

We begrijpen dat sommige gebruikssporen onvermijdelijk zijn, en bieden daarom een schadeverzekering aan van €50,- waarmee dergelijke ongevallen gedekt kunnen worden. Deze verzekering zit bij de totaalprijs inbegrepen. Echter, bepaalde soorten schade en diefstal worden niet door de verzekering gedekt. Als het artikel niet meer gerepareerd kan worden of niet geretourneerd wordt, is de uiteindelijke vergoeding 50% van de retailwaarde. Neem in ieder geval contact met ons op als je per ongeluk de jurk hebt beschadigd.

Hoe wordt de kleding schoongemaakt?

De stomerijen waar we mee samenwerken gebruiken een verscheidenheid aan technieken om ervoor te zorgen dat elk type stof en kleding grondig wordt gereinigd. Elk item wordt gestoomd, gecontroleerd op kwaliteit en zorgvuldig verpakt, zodat het daarna klaar is voor gebruik.

DELEN MET VRIENDEN

Kan ik vriendinnen laten kennis maken met Spinning Closet?

Wanneer een vriendin die je via Spinning Closet hebt uitgenodigd, haar eerste gehuurde item retourneert, ontvang jij een promotiecode voor een huurtegoed t.w.v. € 20,- Deze kan je vervolgens verzilveren bij het huren van een volgende jurk.

STYLE & FIT

Hoe weet ik of de jurk mij past?

We proberen vrouwen met verschillende pasvormen zo goed mogelijk te helpen met het vinden van de perfecte look. We weten als geen ander dat elke jurk net iets anders kan vallen, afhankelijk van de pasvorm van de drager. Controleer daarom vóór het bestellen de beschrijving van de jurk en de aanbevolen maat onder het tabblad “Size & Fit” op elke productpagina. Als je je zorgen maakt over hoe een kledingstuk valt, neem dan contact met ons op, plan een pasafspraak in, of laat je adviseren door onze stylisten.

Kan ik mijn gehuurde jurk aanpassen of verstellen?

We staan geen wijzigingen toe op onze items. Wel proberen we je zo goed mogelijk te adviseren over hoe een jurk valt.  Kijk hiervoor bij “Size & Fit”. Daarnaast zijn onze stylisten er voor je om je te adviseren.

Moeten de jurken bij aankomst worden gestreken?

We doen ons best om ervoor te zorgen dat de jurken kreukvrij aankomen. Elke jurk wordt gestoomd en gestreken voordat deze in een kledingzak of -doos wordt geplaatst. Mocht je desondanks toch een jurk met lichte vouwen hebben ontvangen, probeer het kledingstuk dan op een laag standje te stomen of vraag ons om advies.

BEZORGING

Levert Spinning Closet ook in het buitenland?

Op dit moment verzenden we alleen bestellingen binnen Nederland. Bestellingen moeten eveneens ook vanuit Nederland worden geretourneerd.

Hoe lang duurt het voordat mijn designerjurk wordt afgeleverd?

De standaard levertijd is 1 werkdag. Bestel je echter vóór 14.00 uur, dan verzenden we je de jurk dezelfde dag nog, zodat je het de volgende dag in huis hebt. Alle bestellingen na 14.00 uur worden de volgende werkdag verzonden.

Wat zijn de verzendkosten?

Onze prijzen zijn all-in: de verzendkosten zijn dus ook inbegrepen in de huurkosten.

RETOURNEREN

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
  1. Verwijder alle persoonlijke items
  2. Doe de jurk(en) in de originele doos waarin je het ontvangen hebt. Plak de vooruitbetaalde retour sticker die je hebt ontvangen bij de levering over de oude sticker op de doos.
  3. Breng het pakket naar een PostNL afleverpunt. Ook kan je de jurk afgeven op ons kantoor op de Roelof Hartstraat 5 in Amsterdam.

Het te laat retourneren van je gehuurde item zal leiden tot extra kosten, te weten €50,- voor elke dag dat het pakket laat is.

Wat als mijn huurperiode eindigt op een zondag of op een feestdag?

Lever de jurk dan in op de eerstvolgende werkdag bij een PostNL afleverpunt.

Wat gebeurt er als ik mijn bestelling te laat retourneer?

Helaas heeft het laat retourneren van de jurk een domino-effect. Wanneer je te laat retourneert, betekent dit dat de volgende persoon die van plan was om jouw creatie te dragen, dit niet meer op tijd kan. Om ervoor te zorgen dat alle klanten verzekerd zijn van een uitzonderlijke ervaring, wordt een vergoeding van €50,- per dag in rekening gebracht. Dit wordt ingehouden op de creditcard die je hebt gebruikt voor het plaatsen van de bestelling (of op een mogelijk andere creditcard die in je account is opgenomen).

PASAFSPRAKEN

Heeft Spinning Closet een eigen winkel waar je de items kan komen passen?

Ja, dit kan op de Roelof Harstraat 5 in Amsterdam.

Nog vragen of opmerkingen?
Neem contact met ons op via:
Email  – info@spinningcloset.com
Telefoon: 06-44999966 of 06-43653666