Onze visie

Ken je dat krachtige gevoel dat je op een feestje bent, en je wéét dat je het ‘owned’? Grote kans dat je een outfit aan hebt waar je je fantastisch in voelt. Noem het de kracht van mode.

We leven in een tijd waarin we steeds bewuster leven, ervaringen boven bezit verkiezen en via online platforms in een handomdraai spullen delen. Toch denken we bij mode vaak vooral nog aan ‘bezit’ en het ‘kopen’ ervan, in plaats van aan het ‘lenen’ van kleding. Dat is best opvallend te noemen als je je bedenkt dat we slechts een kleine 30% van onze garderobe daadwerkelijk dragen. Maar al te vaak blijven we bij het oude, vertrouwde en gaan we toch weer voor die good old Little Black Dress. En dat terwijl de modewereld zo’n rijkdom aan kleuren, stijlen en bijzondere items te bieden heeft.  

Met Spinning Closet brengen we hier verandering in door Nederlandse vrouwen met de juiste outfit aan keer op keer te laten ervaren dat ze het ‘ownen’. En hoe?!  

Onze collectie biedt toegang tot zorgvuldig gecureerde designeritems die te huur zijn. Zo is er altijd een oneindige keus van bijzondere jurken en andere items. Kledingstukken die je anders niet direct zou kopen, maar die een stuk laagdrempeliger worden als je er niet aan vast zit. Zo kun je eindeloos experimenteren met het creëren van nieuwe looks. 

Onderzoek van onze Amerikaanse zus Rent the Runway heeft uitgewezen dat vrouwen op één avond maar liefst 12 complimenten kregen wanneer ze een jurk geleend hadden, tegenover gemiddeld genomen 2 complimenten die vrouwen ontvingen wanneer ze een jurk van zichzelf hadden aangetrokken. En dat is niet het enige. Zo scheelt het – geheel in stijl met Marie Kondo – niet alleen in je kastruimte maar ook in je portemonnee: voor de prijs van één jurk kun je namelijk maar liefst 5 tot 6 jurken lenen. Daarnaast verklein je zo je ecologische voetafdruk en help je mee aan de verduurzaming van de mode-industrie. Een win-win situatie voor jou én de planeet. Need we say more? 

De oprichters weten als geen ander wat het vraagt om vrouwelijk, elegant en stijlvol door het leven te gaan. Na een jarenlange corporate carrière en talloze uren gespendeerd te hebben in de vele high-end winkelstraten van Tokyo tot aan New York, waarbij vele jurken de revue passeerden maar weinig bleven, was het definitief tijd voor verandering. De start-up Spinning Closet was geboren, en daarmee tevens een revolutie in de Nederlandse fashion industrie.